maandag 7 juni 2010

Het was R.E.U.Z.E.!

Wat hebben we een héérlijke dag gehad zaterdag!
Met dank aan alle duimers voor goed weer; het moeten er heel wat geweest zijn ;-)
Nika heeft de hele dag gestraald. Haar oogjes waren 's morgens nog niet open of het klonk al: "Is het VANDAAG mijn feestje??!!??"

Samen naar beneden voor verrassing nr 1: een speeltuig met schommel en afrijs.
(Wat daaraan vooraf is gegaan wil je wellicht niet weten, maar ik gooi het toch maar effe van me af: 2de hands gekocht op Kapaza, van een lieve man in Peer (f.c.k.n.g. PEER!), vriend die zo lief was om met z'n camionette naar daar te bollen, camionette 2m te kort voor langste palen, pepe met aanhangwagen opgetrommeld de avond voor hij op verlof vertrok, effe palen-halen in Peer, vrijdagavond gedurende 5 uur speeltuig opstellen (ik met Nika glaasje drinken op Kontich beach "want Nika mocht de verrassing toch zeker niet zien he" - wat kunnen taken toch heerlijk verdeeld zijn ;-)) en om 23.30u 's avonds STOND HET SPEL RECHT.)

Nika's eerste reactie op zaterdagochtend: "Daar hangt een baby-schommel aan!!!
Ik dacht dat ik een fleuris kreeg...
Mama in allerijl andere schommel gaan kopen en de dag kon starten.

En dan nog m'n tennis-euvels uiteraard: enkel gewonnen - gewéldig goed gespeeld.
Nu moest ik toch echt wel blijven om te dubbelen, niet??
Dubbel verloren en uur te laat op m'n eigen feest. Mooi mooi.
Gelukkig hebben m'n lieve ouders en schoonouders het geheel tactvol ingevuld en heeft niemand - buiten ikzelf - zich druk gemaakt in m'n afwezigheid.

En dan kon het genieten écht beginnen. Niets maakt een mens gelukkiger dan de stralende glimlach van je eigen kind! En zoals het een goed kinderfeestje betaamt, was het tegelijk ook een gezellig grote-mensen-feestje. Met z'n allen rond de grote tafel, glaasje cava erbij, helemaal TOP!

Het enige nadeel van een kinderfeestje is het besef dat die kleine pruts alweer een jaartje ouder is geworden. Hoe hard ik ook zou willen dat de tijd hier en nu voor eeuwig blijft stilstaan, de dag dat ik een kroon met 5 jaar erop laat maken, zal er weer véél te snel zijn.

1 opmerking: